over mij

Ik ben geboren in Den Haag. In september van het spannende jaar 1967..

Maar ongemerkt woon ik alweer m’n halve leven in Amsterdam. De laatste jaren in zo’n stuk waar de bus z’n laatste halte heeft, met een hele hoop water, nieuwbouw, bakfietsen (ik heb er zelf twee) en een winkelcentrum, op 10 minuten fietsen van het centrum, met vrouw en kinderen (ook twee).


Vroegâh , op de kleuterschool, wilde ik clown worden. Ik tekende steeds clowns. En heksen. Op de lagere school schreef de juf op m’n rapport dat ik zo leuk een poppenspel in elkaar kon zetten. En een paar jaar later tekende ik mijn eerste stripje voor de schoolkrant. Iets met koeien.

M’n eerste opdracht was voor het door buurtgenoten gekraakte gebouwtje in de straat; ik schilderde een meterslange muur vol, vooral met Muppets! Ik won eens een elpee van die show door een tekening in te sturen naar de ‘Story’, uit de leesportefeuille gevist!

foto: Ben van Ophem

In de brugklas maakte ik van een stuk schuimrubber en pingpongballen een grote poppenkop. Na afsluiten van de Havo met pretpakket kocht de school mijn eindexamen-tekening, met echte guldens!

Nog iets uit de oude doos: Ik Mik Loreland. Ik maakte de achtergrond-aquarellen, onder andere.

Er zijn in de afgelopen jaren al zoveel leuke mensen, opdrachtgevers, oplichters (ook een echte, door Interpol opgespoorde!), bazen & baasjes, koopjesjagers en gulle gevers geweest die vonden dat ik er wat van kan; ik zou het bijna zelf gaan geloven!

Mergelkrabbend in de kasteelruïne van Valkenburg,
Amsterdam, 21-12-2010. Erik (met blauwe jas) en Arif steken elke avond de kaarsjes aan van de lantarens die in de Czaar Peterstraat hangen. Foto: Johannes Abeling
In het Zuiderparktheater.
foto - maria heijdendael
foto – maria heijdendael

Mocht je verdere vragen, verzoekjes, dikke opdrachten hebben, dan hoor ik dat graag! Hieronder een contactformuliertje….